miercuri, 23 martie 2011

Langkawi - Insula Vulturilor

Langkawi este un arhipelag alcătuit din 99 de insule împrăştiate în Marea Andaman, la nord-vest de coasta Malaeziei. Cea mai mare insulă de aici poartă numele arhipelagului, nume care în malaeză înseamnă “vultur maroniu”. Înconjurată de ape turcoaz, plaje cu nisip fin şi palmieri, insula Langkawi este una dintre cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă ale ţării iar peisajele din interiorul său variază de la câmpuri de orez la dealuri acoperite de junglă.


            Aici ne-am retras pentru relaxare după peripeţiile din Kuala Lumpur şi după vizita la complexul de temple Angkor din Cambodgia. După arşiţa din Cambodgia unde ne-a bătut soarele în cap de dimineaţa până seara două zile la rând, sosirea în Langkawi unde adia o briză plăcută era o adevarată binecuvântare. Ne-am cazat la Berjaya Resort (hotel despre care am vorbit într-un post anterior), unde ne-am luat în primire căsuţa din junglă şi unde aveam să facem cunoştinţă cu tot felul de lighioane, de la maimuţele care se zbenguiau în voie şi făceau gălăgie la cele mai matinale ore cu putinţă la nişte şopârle geko gigantice dar inofensive, spre bucuria noastră.
"Romeo" la balconul casutei noastre

Plaja la ceas de seara


Ceata de maimute

O prietena :)




         Una dintre atracţiile insulei este telecabina care te duce pe Muntele Mat Cincang. Intrarea la telecabină se face din Oriental Village, un complex de magazine şi restaurante aranjate frumos într-o gradină orientală. Pe măsură ce urci spre vârful muntelui ai parte de nişte privelişti spectaculoase asupra junglei şi a câtorva cascade micuţe. Ajungi la prima staţie unde poţi face un popas sau poţi lua următoarea telecabină care te duce mai sus, la puntea de observaţie de unde poţi admira peisajul ce se desfăşoară la picioarele tare. După ce te saturi de privit în zare e bine să faci câţiva paşi prin pădure spre Langkawi Sky Brigde, un pod suspendat care face legătura între două vârfuri muntoase. Podul are o lungime de 125 metri şi este agăţat la 700 de metri deasupa nivelului mării. Nu prea e pentru cei care au rău de înălţime :)
Prin Oriental Village


Langkawi Cable Car


Fasia de nisip din dreapta era plaja hotelului nostru



Langkawi Sky Brigde

Cine are rau de inaltime se poate trata cu un masaj


Plaja vazuta de sus

      Cu un scooter închiriat am ajuns în una din zile în Kuah, oraşul principal din Langkawi unde ne-am pozat cu vulturul maroniu – simbolul insulei, am făcut ceva cumpărături şi de unde ne-am întors destul de repede pentru că nu prea aveai mare lucru de văzut.
Brrrrm



       Una peste alta, e frumos în Langkawi!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Claudia,
Mi-au placut post-uriule tale despre KUl si LGK. In August intentionez sa merg cu copii (1.8 si 6 ani) in cele doua destinatii. Pe KUL cazarea e ok, in LGK as merge tot pe Berjaya. Ai putea posta cateva impresii despre cele doua destinatii plus acest hotel ca recomandare pentru cineva cu copii?
Multumesc,
Dan

Claudia Mihaila spunea...

Buna Dan,
Ma bucur ca ti-au placut posturile mele.Ambele destinatii sunt frumoase si cu siguranta copiilor le vor placea parcurile tematice din Kuala Lumpur,parcul de pasari ne-a placut si noua foarte mult, mai este un parc de fluturi, zoo, planetarium, etc. Langkawi este o destinatie pentru relaxare, dar si aici puteti face o serie de activitati cu copiii, este un acvariu numit Underwater World, telecabina..
Cat despre hotelul Berjaya, am spus si intr-un post dedicat acestuia, locatia face toti banii, casutele in jungla iti dau un sentiment de libertate. Plus ca e la 10 minute de mers pe jos de Oriental Village de unde se ia telecabina, unde poti sa scoti copiii la o inghetata la preturi mult mai mici decat in hotel.
Daca iti mai pot fi de folos cu ceva....nu ezita! :)

Anonim spunea...

M-ai convins :)
Iti trimit poze dupa ce ne intoarcem.

Multumesc frumos,
Dan

Imperator spunea...

Ei, lasa, de acum inainte poti sa zbori direct de la Bucuresti la KL cu Air Asia X :)

Claudia Mihaila spunea...

:))) Te tin minte Imperatore......
Oricum, tre' sa recunosc ca a fost funny :P

Anonim spunea...

O sa plec si eu pe 25 Feb si am o intrebare referitor la scuter. Daca am carnet Cat.B pot sa inchiriez asa ceva pe insula? Exista locuri (sigure) unde se poate parca respectivul pe perioada vizitelor la obiective, magazine, restaurante?

Multumesc in avans,

Adrian

Claudia Mihaila spunea...

@Adrian, oficial nu poti inchiria scuter decat cu permis cat.A, neoficial se poate :). Noi la fel am avut numai cat. B, asa au majoritatea turistilor si cei de la inchirieri inchid ochii. Partea proasta e ca daca te opreste politia si iti cere permisul esti cam pe langa lege. Noi am riscat si nu am avut niciun fel de probleme. Nici in Thailanda, nici in Malaezia si nici in Bali. Peste tot am inchiriat scuter fara permis cat A.
Referitor la parcare, prin tarile astea scuterul e un fel de masina de familie, toata lumea are scuter si toata lumea parcheaza peste tot.Parcarile si marginile drumurilor sunt pline de scutere deci nu ar trebui sa iti faci probleme.
Daca te mai pot ajuta cu alte informatii, nu ezita sa ma contactezi.