sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Singapore-informaţii utile




           Singapore are culoare şi farmec, este curat şi aranjat ca o domnişoară într-o după-amiază de duminică, Singapore are zgârie-nori şi clădiri impresionante dar şi parcuri sau grădini unde pur şi simplu uiţi că eşti în oraş. Singapore este un mix de culturi, naţii şi religii diferite, aici convieţuind chinezi, indieni, arabi şi malaezieni.  Iar dacă cumva te saturi de oraş poţi oricând evada pe Sentosa, unde distracţia este la ea acasă. Şi ca să puteţi profita la maxim de timpul petrecut în Singapore, aveţi mai jos nişte informaţii utile.

           Cum ajungi:

          Sunt multe companiile aeriene care au zboruri spre Singapore, totul e să găseşti o ofertă specială ca să nu îţi dai tot bugetul pe biletul de avion. Şi dacă tot baţi atâta drum până acolo n-ar fi rău să mai vizitezi şi alte oraşe de prin zonă, cu atât mai mult cu cât prin Asia low-costurile Jet Star şi Air Asia au preţuri foarte bune.


          Cum ajungi din aeroport în centru şi retur:

         Cel mai simplu şi ieftin este cu metroul care are staţie şi la aeroport şi cu ajutorul căruia in 15-20 de minute eşti în centru. Biletele se cumpără de la automatele de bilete din staţiile de metrou. Desigur există şi alternativa mai scumpă a taxi-ului.


          Cum te deplasezi în oraş:

          SMRT (Singapore Mass Rapid Transit) este unul dintre cele mai curate, eficiente şi la îndemână sisteme de metrou pe care le-am încercat până acum. Sunt 4 linii diferite care străbat oraşul de la un capăt la altul: linia Est-Vest (EW), linia Nord-Sud (NS), linia Nord-Est (NE) şi linia Circle (CC). Trenurile circulă de la 6 dimineaţa până la miezul nopţii. Mai multe detalii precum şi harta liniilor puteţi găsi aici


         Unde te cazezi:

          Depinde de bugetul de care dispui, în general cazarea nu este chiar ieftină. Opţiunile sunt foarte multe, de la hotelurile cu nume mari (şi preţuri pe măsură) din buricul târgului la hoteluri mai micuţe şi cu preţuri mai normale de prin Chinatown sau Little India. Eu am ales un hotel din lanţul Hotel 81 care deţine peste 20 de hoteluri prin tot oraşul, cotate cam la 2 stele. Am stat la Hotel 81 Dickson, în Little India şi pot să spun că am fost mulţumită. Camerele erau curate, cu baie proprie dar trebuie menţionat că hotelurile astea nu oferă mic-dejun. Camera dublă standard (fără geam) a costat aprox 55 EUR/noapte.


           Unde şi ce mănânci:

           Singaporezii iubesc mâncarea iar cele mai autentice experienţe culinare le poţi găsi în “hawker-centre”, un fel de food-court de sine stătător care reuneşte zeci de restaurante. Găseşti aici tot de vrei, mâncare chinezească, indiană, arăbească sau malaeziană, standuri de fructe sau sucuri naturale sau standuri cu dulciuri.  Hawker-centrele au luat naştere cu ani în urmă când în Singapore au fost interzise standurile stradale cu mâncare, ca o alternativă realizându-se aceste spaţii special amenajate. În general condiţiile în care se pregăteşte mâncarea nu sunt cele mai grozave dar mâncarea e bună, preţurile sunt mici doar berea ce e mai scumpă  (o masă costă în jur de 5 SGD iar o bere cam tot atât) şi la orele prânzului nu prea ai loc să arunci un ac. Cele mai vestite feluri de mâncare singaporeze sunt “chicken rice”  şi “chilli crab” .  Dintre cele încercate de mine, Maxwell Road Hawker Centre este cel pe care îl recomand. Dacă totuşi nu vă sunt pe plac condiţiile de aici, puteţi căuta restaurantele din lanţul Food Republic pe care le găsiţi în multe din mall-urile singaporeze. Mâncarea este la fel de variată, preţurile sunt un pic mai mari iar condiţiile par a fi un pic mai bune.


  

4 comentarii:

Ioana spunea...

Mie mi s-a parut super ieftin taxi-ul in Singapore :-)

Iar chili crab nu cred ca au in hawker center, la ce scoruri sunt pentru felul asta de mancare! :-(

Traveling Hawk spunea...

da, chestia asta cu "conditiile" mi-a creat si mie probleme in Thailanda...

Claudia Mihaila spunea...

@Ioana, eu nu am incercat taxi-ul in Singapore dar cu siguranta era mai scump decat metroul.

@Traveling Hawk, imi pare rau sa aud ca ai avut probleme in Thailanda...

Liliana spunea...

Mai vrem astfel de povesti! Si mai multe fotografii, pls.