joi, 17 februarie 2011

Bali, Insula Zeilor- Sanur

            Pentru că încă e iarnă şi pentru ca mi-e dor de soare şi de mare, azi vă spun câteva cuvinte despre staţiunea Sanur din Bali.
Sanur a fost prima staţiune din Bali, dar în ultima vreme, datorită dezvoltării altor zone precum Kuta sau Nusa Dua, această staţiune a cam fost lăsată în urmă iar acum este frecventată în general de familii cu copii, cupluri liniştite sau persoane mai în vârstă. Nu degeaba i se mai spune şi "Snore" (a sforăi), este o staţiune liniştită pe care o recomand tuturor celor care vor să se relaxeze.
Datorită existenţei unui recif de corali, marea e calmă, nu sunt valuri mari, iar apa e numai bună pentru bălăcit. Pe plaja largă cu nisip alb şi fin poţi să lâncezeşti la soare sau să te adăpostesti la umbra copacilor. De la un capat la altul al staţiunii este o promenadă lungă de 5 km, care desparte plaja de hoteluri şi de-a lungul căreia găseşti magazine de suvenire, saloane de masaj, terase şi restaurante.
La amiază, când soarele arde foarte tare şi nu prea poţi sta la plajă, cel mai bine e să închiriezi o bicicletă şi să cutreieri staţiunea de la un capăt la altul sau să mergi la masaj. Oferta este foarte variată, de la „saloanele” improvizate pe plajă la spa-urile mai mari sau mai mici pe care le găseşti la tot pasul.
Cele 2 străzi principale din Sanur sunt înţesate de restaurante de toate felurile şi pentru toate gusturile iar felurile tradiţionale „nasi goreng” (orez cu pui) şi „mie goreng” (tăiţei cu pui) pe lângă că sunt foarte bune mai sunt şi cele mai ieftine.
Pe plaja poti sta la umbra...

....sau la soare

Promenada


la plimbare cu bicicleta
Pavilioane de masaj
 



Putina actiune nu strica
Zilele trec destul de repede, împărţite între plajă, baie, plimbări cu bicicleta, o tură de parasailing şi deja e seară iar a doua zi o luăm de la capăt în acest paradis numit Sanur.

Niciun comentariu: