sâmbătă, 31 decembrie 2016

Retrospectiva lui 2016

        Deja e sfârşit de 2016.....unde a fugit anul ăsta? Parcă mai ieri mă pregăteam să scriu despre 2015 şi acum deja scriu despre 2016. Chiar dacă a trecut (prea) repede, a fost un an bun, cu momente frumoase petrecute cu oameni dragi. Nu am reuşit să scriu aşa de mult cum mi-aş fi dorit şi nici nu am citit cât mi-am propus....dar sper că anul ce vine voi recupera.

        În materie de călătorii, am reuşit în sfârşit să ajungem la Cracovia  care e chiar aşa de frumoasă cum am tot auzit. Am admirat pe rând clădirile frumos colorate din Rynek Glowny, am aşteptat cu nerăbdare ora fixă în fața bisericii Sf.Maria pentru a asculta celebrul "hejnal" , am căutat dragonul Smok de la Castelul Wawel şi am vizitat Fabrica lui Schindler, transformată în muzeu.

Cladiri frumoase din Rynek Glowny


Biserica Sf Maria

Turnul Primariei

Sukiennice

   
       Am fugit apoi câteva zile la bălăceală în Ungaria, la Hajduszoboszlo, loc despre care îmi dau seama că nu am scris încă nimic. Nu-i bai, îl pun pe listă, că oricum cred ca vom mai merge cât de curând pentru că Bondarul tot bâzâie că mai vrea la înot.

Bazinele pentru copii


Bazine cu hidromasaj

Locuri de joaca pentru copii              Luna iunie a venit cu o mare bucurie şi o provocare în acelaşi timp: Japonia. A fost un vis împlinit pentru care sunt foarte recunoscătoare, o țară în care îmi doresc să revin pentru că mi-a plăcut foarte mult. Timp de 9 zile m-am plimbat prin Tokyo, Kamakura, Fuji-Hakone, Kyoto, Nara, Hiroshima şi insula Miyajima. Norocul a fost de partea mea, în plin sezon ploios am avut parte de soare şi cer senin în drum spre muntele Fuji, am mâncat fel de fel de bunatati  şi m-am plimbat cu vestitul shinkansen. Nu am terminat de scris poveştile din Japonia, ştiu, am restanțe dar poate voi găsi o soluție în sensul ăsta.

Arhitectura moderna in Tokyo

Vedere din Tokyo Tower

Cladirile din Asakusa- Tokyo

Trebuie sa fim aranjate pentru poze

Kyoto Tower

Big Buddha - Kamakura

Muntele Fuji 


         Pentru concediul de vară am ales Grecia continentală, mai exact Nikiti, pe brațul Sithonia, un sătuc înconjurat de plaje una mai frumoasă ca alta. Nici de aici nu am apucat să raportez, dar a fost frumos, mare caldă,  plaje cu nisip, mâncare delicioasă ....cam tot ce îți doreşti de la nişte zile de leneveală.Plaja Agios Ioannis in departare

Plaja Lagomandra

Plaja Koviou

Terase prin Nikiti


Plaja Koviou

Plaja Karidi

         Am mai furat câte o ieşire de weekend prin țară şi cam atât a fost 2016 în materie de călătorii.  Pentru anul ce vine, nu pot să spun decât că îmi doresc să fim sănătoşi şi sper că va fi măcar la fel de bun ca cel care tocmai se incheie! Ceea ce vă doresc şi vouă!

Niciun comentariu: