sâmbătă, 14 mai 2011

Povesti din Hong Kong 1

       Ce obţii când înghesui peste 7 milioane de oameni pe doar 300 de km²? Ei bine, o metropolă zgomotoasă aflată într-o continuă grabă, un oraş fascinant, cu zgârie nori impresionanţi, cu autobuze şi tramvaie etajate,  cu locuitori gălăgioşi care parcă mereu se grăbesc undeva. 

       Fostă colonie britanică, Hong Kong a fost redat Chinei în 1997 dar este o Regiune Administrativă Specială având o semi-autonomie pe o perioadă de 50 de ani de la retrocedare. Hong Kong este unul dintre cele mai importante centre financiare din lume, un oraş cu arhitectură modernă şi o excelentă reţea de transport public, un oras care  m-a fascinat din prima zi. Pentru inceput, cum am ajuns acolo.

      Zborul a fost cu Lufthansa pe ruta Cluj-Munchen-Hong Kong. În Munchen am avut la dispoziţie aproape o zi întreagă şi am profitat de acest lucru ca să dăm o fugă până în centru. Am prins o vreme excelentă şi ne-a facut mare plăcere să ne plimbăm un pic şi să admiram clădirile, să facem o scurtă vizită la Deutsches Museum şi să stăm la soare în English Park. 







         Timpul a trecut foarte repede şi am luat trenul înapoi spre aeroport, nerăbdatori să ne vedem în avionul care urma să ne ducă la Hong Kong. Am avut un zbor liniştit, deşi când ne-am văzut în avion înconjuraţi de chinezi gălăgioşi şi agitaţi  (nimerisem în mijlocul unui grup de vreo 40) care tot făceau schimb de locuri între ei, îşi mutau bagajele de mână dintr-o parte în alta, jucau jocuri gălăgioase pe fel de fel de gadget-uri ....ne-am luat gândul de la orice fărâmă de somn. Dar toropeala i-a cuprins şi pe ei într-un final, s-au liniştit şi au adormit şi noi odată cu ei.  E a doua oară cand zbor cu Lufthansa pe lung curier şi am fost foarte plăcut surprinsă de noile tipuri de scaune foarte comode, cu care Lufthansa îşi dotează mai nou avioanele.

         Ajungem după aproape 11 ore în Hong Kong , stăm la o coadă maaare de intrare în ţară şi cum al meu soţ are numai avioane în cap, nu am putut scăpa fără o partidă de spotting sus la viewing platform. El se entuziasma de ce minunăţii de avioane vin la aterizare, eu citeam despre Macao dintr-o hartă primită în aeroport. Dupa vreo oră în care l-am lăsat să-şi facă damblaua, plecăm şi noi spre guest-house-ul nostru.

Inainte de aterizare

Ne apropiem tot mai mult de Hong Kong
Nu se putea sa nu pozam Airbus-ul cu care am zburat

Prin aeroport

                                         
Andrei printre alti pasionati de avioane

                                         
           Am stat  în Kowloon, la Hakkas Guest House, poziţionată la intresecţia dintre Nathan Road şi Jordan Street. În faţa clădirii era staţia de metrou Jordan, la 50 de metri lângă clădire este staţie de autobus spre aeroport şi la nici 10 minute de mers pe jos este vestita Temple Street. Cu alte cuvinte locaţia e bună. Ne aşteptam la ce era mai rău pentru că pe net am citit review-uri dar nu am văzut prea multe poze dar a fost chiar decent. A fost curat, am avut baie în cameră şi locaţia a fost bună, practic tot ce mă interesa pentru ca oricum ajungeam în cameră numai seara.
New Lucky House- cladirea unde se afla guest house-ul nostru

Holurile aratau cam dubios




       Se făcuse deja seară şi pentru că eram destul de obosiţi am ales să ne plimbăm puţin prin imprejurimi, să căutăm ceva de mâncare şi să ne ducem la culcare devreme ca să ne refacem forţele. Ne aşteptau câteva zile de umblătură, zile despre care vă voi povesti în episoadele următoare.  
Aglomeratie





   Alte articole despre Hong Kong aici:
   Povesti din Hong Kong-1
   Povesti din Hong Kong-2 
   Povesti din Hong Kong-3 
   Povesti din Hong Kong-4
  De-ale gurii prin Hong Kong
  

7 comentarii:

badge® spunea...

Ei...? Am avut dreptate...? :)
Comparativ cu Singapore, cum ți s-a părut?

Traveling Hawk spunea...

Primele impresii sunt bune! Retin numele guest house-ului:)

Claudia Mihaila spunea...

Cataline, mare adevar ai grait! :) Mi-a placut foarte mult, nu pot sa zic care mi-a placut mai mult, fiecare cu farmecul lui. Dar oricum...a fost super!

Traveling Hawk, postul asta a fost asa, de incalzire :)

Traveling Hawk spunea...

Promitatoare aceste prime poze!

mengelaus spunea...

Pacat ca a trebuit sa le puna de doua ori deja :)

Claudia Mihaila spunea...

Mda...a luat-o razna blogger-ul ....

Oana Bajka spunea...

da, lipseste aia cu tine si harta :) hai mai repede, abia asteptam continuarea! :D