sâmbătă, 16 iulie 2011

Cel mai dragut avion

          Culori vesele, galben, mov, verde crud sau roşu, un zâmbet larg desenat pe bot şi o primire călduroasă. Cu asta te întâmpină avioanele Nok Air, o companie aeriană low-cost din Thailanda, înfiinţată în anul 2004 şi care în prezent este compania care deserveşte cel mai mare număr de rute interne din Thailanda.  În thailandeză nok înseamnă pasăre, de aici şi schema de vopsire a avioanelor, foarte draguţă, care te duce cu gândul la o zburătoare imensă ce te poartă prin înaltul cerului. Culoarea companiei este galbenul, în cultura thai, această culoare simbolizând căldura şi prietenia. Şi nu numai avioanele îţi atrag atenţia ci şi tot personalul, foarte simpatic. 
          Îi văzusem de ceva vreme pe net şi deşi sunt fan Air Asia, am zis că nu ar strica să încerc ceva nou. Unde mai pui că am avut şi marele noroc ca preţul unui bilet Phuket-Bangkok la Nok Air să fie mult mai bun decât la Air Asia. N-am mai stat  pe gânduri şi am cumpărat biletele. Am fost plăcut surprinsă de Nok Air. Preţ foarte bun, decolare şi aterizare la timp, personal amabil, nimic de reproşat.  Singurul inconvenient care trebuie menţionat este faptul că operează de pe aeroportul Don Mueang din Bangkok iar dacă ai zbor mai departe de pe Suvarnabhumi trebuie să ai suficient timp la dispoziţie ca să ajungi dintr-o parte în alta. Dar la mine nu a fost cazul pentru că am mai stat o zi în Bangkok. Aşa că am fost pe deplin satisfăcută cu această alegere. Şi să nu uit, sloganul lor este “We fly smiles”, cred că asta spune tot.




5 comentarii:

Aliceee Traveler spunea...

Nu stiam de aceasta companie

Claudia Mihaila spunea...

:) E o companie mica, low-cost dar care ofera zboruri ieftine in toata Thailanda.

Ioana spunea...

Haios foc, intr-adevar :-))) Cred ca l-am mai vazut la un moment dat intr-o prezentare powerpoint care tot circula pe net intr-o vreme...

Liliana spunea...

Ce dragute sunt! Merita rutele interne in Thailanda? Versus alte optiuni de deplasare - tren, autobuz.

Claudia Mihaila spunea...

@ Liliana, eu si prima si a doua oara am ales avion intern pentru ca am fost pe insule si era cel mai simplu. De fiecare data am luat biletele cu vreo 4-5 luni inainte si am prins oferte foarte bune (ceva gen 40 euro/pers dus-intors) deci clar a meritat. Totusi, inca visez la o calatorie din Bangkok in nord in Chiang Mai cu trenul si sper ca voi reusi sa o fac candva. :)