joi, 7 ianuarie 2016

Kalardovo - plajă şi avioane

             La câteva sute de metri de aeroportul Tivat se află plaja Kalardovo, o plajă " blue flag" pentu apa curată şi intrarea lină în mare. Plaja, acoperită cu pietricele mici, beneficiază de toate facilitățile necesare: restaurant, duşuri, toalete, umbrele şi şezlonguri de închiriat.
             Dar cel mai important lucru din punctul nostru de vedere este faptul că stând pe plajă poți asista la un adevărat spectacol. Avioanele vin şi pleacă spre bucuria spotterului nostru pe care îl vedeai țâşnind din apă să îşi ia aparatul în momentul în care urechea lui formată auzea bâzâitul motoarelor. E lesne de înțeles că lumea se uita la el ca la felul 7 dar ăsta nu e un lucru neobişnuit. Bucuria i-a fost cu atât mai mare cu cât avioanele "prinse" erau tot felul de "rarități" cu care nu prea te întâlneşti în Europa: Belavia, Ural Airlines, Windrose, Ukraine International, Transaero sau Dniproavia.
              Un lucru era clar : ruşii veneau la mare, care cu companii de linie, care cu avioane private, după posibilități.         Mai e nevoie să vă spun că a devenit locul nostru favorit de plajă?

2 comentarii:

Andreea B spunea...

Frumoasa colectie de avioane... chiar si sub forma de poze electronice :)

Claudia Mihaila spunea...

Multumesc Andreea, te mai astept in vizita!:)