duminică, 31 iulie 2011

O incursiune prin Dorset

Astăzi vă propun o călătorie prin frumoasa zonă de sud-vest a Angliei, mai exact prin Dorset, o regiune situată pe coasta Canalului Englez  şi care a fost amintită în multe dintre romanele lui Thomas Hardy. Am fost aici în 2007 şi mi-a plăcut foarte mult.
 Deşi iniţial agricultura era principala sursă de venit din această zonă, acum turismul a devenit industria principală, acest ţinut atrăgând anual 18 milioane de vizitatori. Mai bine de jumătate din această regiune este declarată “Zonă de o remarcabilă frumuseţe naturală” fiind protejată prin legislaţia Parcurilor Naturale din Marea Britanie. Regiunea Dorset este faimoasă pentru Coasta Jurassică ce face parte din Patrimoniul UNESCO, pentru orăşelele – staţiune Bournemouth, Poole, Weymouth, Swanage sau Lyme Regis.
Dar să le luăm pe rând.
Numărând peste 160.000 de locuitori, Bournemouth este cea mai mare aşezare din Dorset. Este una dintre cele mai mari staţiuni litorale din Marea Britanie, vestită pentru faleza largă şi plajele cu nisip fin şi se pare că este cel mai fericit loc din Marea Britanie, cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj de opinie realizat în 2007, 82% dintre cei chestionaţi au spus că sunt fericiţi cu vieţile pe care le au.
În acest orăşel frumos eşti surprins de parcuri şi grădini foarte frumos îngrijite unde poţi ieşi la plimbare sau la picnic. Dacă vremea de afară nu e chiar de plajă poţi face o vizită la acvariu sau poţi privi oraşul de sus cu ajutorul balonului cu heliu Bornemouth Eye. Acesta urcă până la 120 m oferind ochilor privelişti încântătoare.
Bournemouth Eye

Up in the air




Nisip fin....
....si apa rece


La acvariu


         Dacă nimereşti în zonă într-o marţi, atunci e clar ce faci seara: mergi în Poole la întâlnirea motocicliştilor. Din aprilie şi până în septembrie, în fiecare marţi începând cu ora 18.00, faleza din Poole devine un rai pentru motociclişti. Aceştia vin din diferite oraşe mai apropiate sau mai îndepărtate pentru a se întâlni cu prietenii şi pentru a-şi expune motoarele. Vei găsi aici înşirate de-o parte şi de alta a străzii între 1000 şi 1500 de motociclete, mai noi, mai vechi mai simple sau mai sofisticate. 

Incet-incet se umple faleza.....

....cu motociclisti si gura-casca



Niste mascote haioase


Dar cele mai frumoase atracţii ale zonei sunt Lulworth Cove şi Durdle Door. Acestea fac parte din “Coasta Jurassică” o porţiune de ţărm cu o lungime de aprox 150 de km, în lungul căreia pot fi observate stânci si formaţiuni geologice aparţinând erei mezozoice.  Aici vin anual 1 milion de turişti pentru a admira aceste frumuseţi naturale. Este o zonă ideală pentru o ieşire de weekend, de o zi sau chiar pentru un picnic de câteva ore.
Lulworth Cove

Catelul marinar







Poteca de coasta spre Durdle Door


Durdle Door


Hop si noi


Senzatii tari la Durdle Door


        În următoarele zile am făcut o vizită scurtă la Stonehenge urmată de două zile la Londra despre care o să vă povestesc cu altă ocazie

12 comentarii:

Aliceee Traveler spunea...

Peisajele sunt cu adevarat superbe! mi-a placut mult acest articol! astept continuarea inclusiv Londra :)
ps: ai la mine o leapsa

mengelaus spunea...

Nu pot sa nu observ cat par aveam atunci :))

Claudia Mihaila spunea...

E o dovada in plus ca te-ai maturizat in ultimii 4 ani :)))

Liliana spunea...

E faina steluta de mare, aia rosie! Coasta seamana f mult cu Normandia din Franta.

mengelaus spunea...

Aham, asa se spune...maturizat :P

Ioana spunea...

Ah, cat mi-ar placea sa ma dau o tura cu balonul ala cu heliu :-P Chiar ca frumoasa zona!

Alina spunea...

Citind de Bournemouth, mi-am adus aminte de cunostinta noastra comuna. Ce mica-i lumea! Abia astept sa povestim fata in fata, mai un pic si vii!

Claudia Mihaila spunea...

:) asa e Alina, weekendul urmator ne vedem!

Traveling Hawk spunea...

Incitanta postare, Claudia! Asta e o zona din Anglia pe unde n-am fost:)

M-am intors din vacanta balcanica si ma voi stradui sa recuperez cu cititul postarilor voastre.

Claudia Mihaila spunea...

@Traveling Hawk bine ai revenit! Evident, asteptam impresii si fotografii! :)

Costin Comba spunea...

Imagini de la Stonehenge, te rog. Ce peisaje superbe.

Claudia Mihaila spunea...

@Costin, bun venit si te mai astept! O sa vina si postul cu Stonehenge, cat de repede! :)